Kleuteruniversiteit Magazine

Een magazine voor inspiratie 

Jij bent, als leerkracht, zelf verantwoordelijk voor je eigen deskundigheidsbevordering. Je kan een cursus volgen of naar een congres maar pak jij er ook  wel eens vakliteratuur bij? Een boek of een vakblad? 
Bij het kiezen van vakliteratuur is het  van belang dat je interesse hebt in het onderwerp. Dat het past bij jouw doelgroep of bij de ontwikkelingen bij jou op school of dat het een thema is waar je meer informatie over zou willen. De Kleuter Company helpt jou een handje bij het maken van een keuze wanneer het gaat om vakliteratuur want lezen is professionaliseren. Welkom in de leerkrachtbibliotheek.

Jaargang  3.  NR.9 / 2022
Kleuteruniversiteit ken je misschien vast al wel van de uitgewerkte themaprojecten, in de meeste gevallen behorend bij een prentenboek. Ook hebben ze een aanbod aan spellen en ontwikkelingsmateriaal voor kleuters op hun site en zijn ze actief op social media. Drie jaar geleden kwam het eerste nummer van hun eigen magazine van de  drukker. Hier zijn we lid vanaf het eerst uur. 
Het magazine verschijnt vier keer per jaar en voor een abonnent krijg je echt waar voor je geld. Wil je niet direct aan een abonnement vast zitten,  je kan ook een los nummer bestellen. 

Handige tips en informatie waar je direct mee aan de slag kunt in jouw groep.

Wist je dat het Kleuteruniversiteit magazine een grote zus heeft gekregen? Junioruniversiteit Magazine leuk voor je voor je collega's in de midden- en bovenbouw.
Het magazine staat boordevol inspiratie en tips. Daarbij spelen ze in op de actualiteit. Ze maken gebruik van vaste rubrieken . 
Vaste rubrieken zijn onder andere :
-De teamkamer. Een onderwerp wordt besproken zoals deze bij jou op school in de teamkamer besproken zou kunnen worden. 
-De muziekhoek. Een lied gecomponeerd door Jeroen Schipper met QR code zodat je thuis lekker mee kan zingen. Ideaal wanneer je eigenlijk niet zo heel muzikaal bent (zoals ik).
-De leeshoek. Boekentips bij het thema van het magazine.
-Het kopieerhok. Een poster op de middenpagina om te kopiëren of direct op te hangen. Drie keer raden: ook deze sluit aan bij het thema.
-De digihoek. Meester Sander vertelt over apps en andere digitale ontwikkelingen voor het kleuteronderwijs. Ideaal want zo ben ik toch een beetje op de hoogte van deze ontwikkelingen. 
Verder komt er ieder thema een expert aan het woord, dit keer met een artikel over kindermishandeling en huiselijk geweld . Een expert over 'Op weg naar schrijven' en  een expert over  'Ontwerptussendoortjes'. Verder hebben er al meerdere malen artikelen in gestaan over Engels in het kleuteronderwijs en inhoudelijke artikelen over de slimme kleuters.  

Ook ik ben al meerdere keren geinsprieerd door het magazine. Zo heb ik tijdens een thema 'Ik zit op zwemles'  met de kinderen aan ontwerpen in de klas gedaan. Aan de hand van de denksleutel 'wat als...'  bedachten we een oplossing voor het probleem: hoe zorg ik dat ik mijn hoofd niet stoot wanneer ik op mijn rug zwem?'
Het was een reuze succes en de kinderen waren enorm betrokken. Het was een les die ik andere nooit gegeven zo hebben. 

Kortom een heel divers magazine speciaal voor iedereen die werkt met het jonge kind. Alleen daar kunnen we al heel erg blij van worden! Daarbij zijn de artikelen gemakkelijk te lezen. Wil je liever toch wat meer onderbouwing en diepgang dan moet je HJK (Het Jonge Kind ) eens lezen. Tegelijkertijd is dit de kracht van Kleuteruniversiteit magazine; het is luchtig en leest lekker weg. Zeker ook voor collega's die geen enorme lezers zijn of weinig vakliteratuur lezen.
Copyright 2022 - 2024 Kleuter Company - 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram