Supervisie kleuteronderwijs

Stilstaan bij je handelen is vooruitgang ~Loesje
Of je nu al jaren voor de klas staat of een starter bent in het onderwijs of een starter in de kleutergroep. Ervaring en actuele kennis is belangrijk. Een leerkracht van het jonge kind heeft iets anders nodig aan opleiding/scholing dan leerkrachten in de rest van de basisschool. In de eerste jaren van de basisschool kan je het verschil maken. Jij, als kleuterleerkracht, kan het verschil maken. Maar wat nu als je denkt; hoe dan?!? Help!

Dan is Supervisie gericht op het kleuteronderwijs voor jou! 

Supervisie is bedoeld als leer- en reflectiemoment. Samen bespreken we jouw handelen en de keuzes die je maakt in je onderwijs aan het jonge kind.
Supervisie gaat over praktijkervaringen en vakmanschap. Over je handelen, of dat effectief is en of dat anders kan. Of je nu meer kennis over de ontwikkeling van het jonge kind wil, handvatten om te thematiseren in je groep of hulp bij het creeeren van een rijke leeromgeving. Alles is mogelijk!

Samen gaan we in gesprek over JOUW kleuteronderwijs aan de hand van JOUW hulpvragen.

Zo ziet supervisie eruit

We starten altijd met een kennismakingsgesprek om elkaar te leren kennen en om te zien of er een wederzijdse klik is. Tijdens dit gesprek gaat het om de leerkracht want jij doet ertoe. We bespreken een hulpvraag, wat je doet en waarom je dat doe.
Maar we maken we niet alleen kennis met de leerkracht, we willen ook meer weten over de achtergrond van de school, visie, werkwijze en het team zodat we een totaalplaatje kunnen schetsen voor de beste ondersteuning.

Jij bepaalt het traject. Of je nu gewoon een keertje iemand mee wil laten kijken of een reeks van vijf supervisie sessies wil, jij bent in charge want jouw ontwikkeling staat voorop.

Op de afgesproken data komen we bij jou in de klas kijken met de hulpvraag in ons achterhoofd. Op een rustig moment bespreken we het lesbezoek, is er ruimte voor vragen en reflectie. Samen gaan we in gesprek over jouw ontwikkeling. 

Tijdens een supervisie sessie zijn we gericht op de praktijk maar altijd met een koppeling naar de theorie. 

Ik wil supervisie!
Deze leerkrachten gingen je voor:
Copyright 2022 - 2024 Kleuter Company - 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram