Hej !

Als kind wist ik het al: 
Ik wil met jonge kinderen werken als ik groot ben.
Tijdens mijn opleiding onderwijsassistent heb ik kennis gemaakt met het kleuteronderwijs en ik was verkocht, de kleuterklas is mijn plek.  Daarna volgde de PABO met maar één doel: kleuterjuf worden.  

Inmiddels werk ik twaalf jaar als kleuterjuf en ik heb niet stil gezeten. In 2016 ben ik de opleiding Specialist jonge kind gaan doen en werd ik Specialist jonge kind voor de schoolvereniging. Meerdere keren per schooljaar kwamen we met onderbouwleerkrachten van de verschillende scholen bij elkaar om over het onderwijs aan het jonge kind te praten. Ervaringen te delen en elkaar te inspireren. Het Netwerk jonge kind in mijn aanbod komt hieruit voort. Daarbij organiseerden we workshops over onderwijs aan het jonge kind voor alle onderbouwprofessionals binnen de schoolvereniging, de huidige kleuter inspiratie sessies.
In 2019 werd ik  onderbouwcoördinator. Een mogelijkheid om op de werkvloer met onderwijs, beleid en de aansturing van  het team bezig te zijn. Ik weet hoe waardevol en krachtig  het is om samen te werken als één team.

Ik ben Trudy van Steeg, het gezicht achter de Kleuter Company. Een onderwijs idealist wanneer het gaat over onderwijs aan het jonge kind. 
Inmiddels ben ik ruim 10 jaar getrouwd met Bart. Samen hebben we twee prachtige kinderen die inmiddels de kleuterleeftijd voorbij zijn. 
Wil je meer weten? Zullen we dan gewoon een kop koffie drinken? Voor een kop koffie en een goed gesprek ben ik namelijk altijd te porren.

Missie

De Kleuter Company staat voor ontmoeten, inspireren & professionaliseren.

De Kleuter Company werkt met een gezelschap. Met leerkrachten die hart hebben voor het onderwijs aan het jonge kind. Die de liefde voor het jonge kind willen we delen met collega's. De onderbouw is de basis en wij kunnen kleuters de beste basis geven die ze verdienen. Hoe we dit doen? Door bewuste keuzes te maken in ons onderwijsaanbod wanneer we ons onderwijs ontwerpen. 

Hoe de Kleuter Company jou hierbij kan helpen? 
Jij weet al veel over het jonge kind door de praktijk ervaring die je hebt, door de opleiding die je hebt genoten en door de gesprekken die je voert met naaste collega's. Een nieuwe methodiek aanleren is dus nergens voor nodig en leidt zelfs alleen maar af van dat wat er daadwerkelijk toe doet, de basis! De basis van het kleutonderwijs en daarom praten we alleen over kleuter overkoepelende thema's. Thema's die van toepassing zijn ongeacht op welke school je werkt, in welke groep in de onderbouw en welke visie hieraan ten grondslag ligt. Het gaat erover hoe wij de ontwikkeling van het jonge kind optimaal kunnen stimuleren in de zone van naaste ontwikkeling.

De Kleuter Company is ontstaan doordat ik zelf de kracht van het ontmoeten en kennis delen heb ervaren. Uit ervaring weet ik dat het werkt; door elkaar te ontmoeten kan je elkaar inspireren en dat zorgt voor meer werkplezier. Je passie wordt aangewakkert en je hebt zin in een nieuwe dag in de kleuterklas.
Loesje zei het ooit al: 'Van gelukkig leraren leer je de mooiste dingen'


Direct contact opnemen!

Had je hier al aan gedacht?

Ieder schooljaar heb je uren en budget om te professionaliseren. De school vult een deel van deze uren in met schoolontwikkeling maar jij mag zelf ook kiezen waar je jouw budget aan besteedt. Waar wil je beter in worden, waar wil je meer kennis over opdoen?

Natuurlijk kan je dit geld goed besteden bij de Kleuter Company want wij zijn er om het beste uit jouw onderwijs naar boven te halen.
Maar heb je er ook wel eens aan gedacht om een abonnement op een vakblad te nemen of een boek over onderwijs aan te schaffen? 
Ook hier word je een betere leerkracht van!
Copyright 2022 - 2024 Kleuter Company - 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram