FAQ

Wil je graag samenwerken met de Kleuter Company maar heb je nog een vraag... misschien wordt hij hieronder wel beantwoord.

Op de wesbite en via de socials krijg je informatie over het aanbod van de Kleuter Company maar we kunnen ons voorstellen dat je nog wat praktische vragen hebt die misschien niet direct op de site terug te vinden zijn. 
Scroll snel verder voor meer info:

Voor wie is het aanbod?

Het aanbod is voor iedereen die werkt met het jonge kind. Leerkrachten, onderwijsondersteunend personeel, IB,  directie, pedagogisch medewerkers. Maar ... jij bepaalt zelf je eigen doelgroep en bepaalt dus wie een uitnodiging zullen ontvangen. Op deze doelgroep wordt een bijeenkomst afgestemd. 

Is het een cursus?

Nee, een bijeenkomst van de Kleuter Company is geen cursus of training. 
We gaan samen in gesprek over het onderwijs aan het jonge kind, ontmoeten en inspireren is een belangrijk onderdeel en missie van de Kleuter Company. Wel krijg je altijd een theoretisch kader aangeboden, bij het thema waarover wij werken zit een stuk theorie. Vanuit deze thoerie gaan we samen in gesprek door middel van interactieve werkvormen om elkaar te inspireren en lange koffie pauzes om elkaar te ontmoeten.

Hoe krijg ik de Kleuter Company bij mij op school?

Ga in gesprek met je leidinggevende en geef je wensen aan. Wat zou jij graag willen en waarom.
Vertel waarom jij denkt dat het van waarde is wanneer jou school of scholen binnen de schoolvereniging/stichting samen komen om te praten over onderwijs aan het jonge kind. Bekijk de website of socialmedia kanalen voor meer achtergrond  informatie. 
Wil je meerdere scholen hierbij betrekken vraag je eigen leidinggevende dan bij wie je hiervoor moet zijn, misschien de bestuurder/bovenschools directeur.
Wanneer jouw doel professionaliseren is weet ik zeker dat je stevig staat.

Mag ik mijn eigen thema kiezen?

Ja, dat mag! Zowel voor een kleuterinspiratiesessie als voor een bijeenkomst van een netwerk jonge kind. De Kleuter Company biedt maatwerk afgestemd op de doelgroep. Ook wanneer je eens in gesprek zou gaan over een thema die je niet in het lijstje heb zien staan. Iedere deelnemer brengt zijn eigen visie en kennis mee naar de bijeenkomsten en er wordt altijd voor een theoretisch kader  gezorgd.

Kan je ook een losse sessie boeken?

Jazeker. Wanneer je meer wil weten of in gesprek wil over een kleuter overkoepelend thema kan de Kleuter Company langs komen, ook gewoon voor slechts een bijeenkomst. Het hoeft geen reeks te zijn.

Kan je mij helpen een netwerk op te zetten voor mijn schoolvereniging?

Met alle liefde. De mogelijkheden zijn maatwerk. Als jij een netwerk jonge kind wil maar geen idee waar te beginnen, dan kan de Kleuter Company jou helpen. Wil je alleen een opstart en een eerste bijeenkomst samen doen, ook dat kan. Neem gerust contact op, dan bekijken we samen of we wat voor jou kunnen betekenen. 

Valt dit onder professionalisering?

Zeker weten! Alle tijd die jij besteedt aan het behouden van je vakbekwaamheid vallen onder professionalisering. Zo ook het bijwonen van een inspiratiesessie of het deelnemen aan een netwerk bijeenkomst.

Kan ik mijn professionaliseringsuren hiervoor gebruiken? 
En hoe zit het met scholingsbudget?

Ja, hier kan jij je professionaliseringsuren voor gebruiken.  
Wanneer het over budget gaat en je wil met je team deelnemen, dan moet je even bij je schoolleider aankloppen. Wellicht is er nog financiële ruimte in de schoolfinanciering en kunnen jullie vanuit dit 'potje' betaald worden. In dat geval kan je jouw eigen personaliserings budget ergens anders voor gebruiken. Je eigen directeur kan je antwoord geven op deze vraag. 

Hoe zit het met de financiering wanneer we met meerdere scholing samen willen komen? 

Wanneer jouw schoolvereniging of stichting jou deze professionalisering aanbiedt als kleuterleerkracht betalen zij de kosten. In dat geval gaat het niet van jouw budget af maar kan het zijn dat je hier wel professionaliseringsuren voor krijgt. Dit is afhankelijk van de afspraken die jullie hier zelf onderling over maken. 
Weet je niet hoe zo'n gesprek te voeren? De Kleuter Company wil altijd aanschuiven om samen in gesprek te gaan voor de beste voorwaarden voor zowel de organisatie als de leerkrachten en om de beste inhoud te bepalen voor de doelgroep.

Krijg ik een bewijs van deelname?

Een bijeenkoms van de Kleuter Company wordt niet gewaardeerd in studieuren of studiepunten. 
wel kan het zo zijn dat jouw stichting je professionaliseringsuren laat schrijven. Wil je hierbij een bewijs van deelname voor ontvangen voor in het systeem, dan is dit altijd mogelijk. 

Kan ik ook alleen deelnemen?

Dat is nu nog niet mogelijk in het aanbod van de Kleuter Company. Wat wel kan is je naam doorgeven en wanneer er iets in de buurt georganiseerd wordt is er wellicht de mogelijkheid om aan te schuiven. 

Staat jouw vraag er niet tussen? 

Stel hier je eigen vraag
Copyright 2022 - 2024 Kleuter Company - 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram