De minister van onderwijs & de Kleuter Company

Wij gaan voor autonomie van de leerkracht

Het is zaterdagochtend en buiten drink ik mijn kop koffie in de tuin. Een rustig begin van de dag vandaag. Dat ik de krant open voor mij op tafel ligt komt niet vaak voor, ik ben niet zo´n krantenlezer. Tenzij... het over het onderwijs gaat!
In de Volkskrant (27-08-2022) van vandaag staat een interview met onze minister van onderwijs; Dennis Wiersma. Een sympathieke man die ik al geruime tijd op Instagram volg, ik ben dan ook benieuwd naar zijn verhaal en vooral naar zijn missie! Zijn missie voor 'ons onderwijs'.

Allereerst begint hij het artikelen dat hij zelf vader is van een vijfjarige kleuter en dat hij dus zelf regelmatig de basisschool in stapt. Kijk, daar word ik dus dubbel blij van: een zichtbare vader en de minister over de werkvloer komt. Niet alleen regeren vanachter zijn bureau in Den Haag maar ook echt de sfeer proeft en de impact van het onderwijs ervaart, 'iedere' dag en geen flitsbezoek. En ja hoor, even later geeft hij aan dat "het onderwijs je sleutels in handen geeft voor de rest van je leven."
En zo is dat!

"Als je als leraar iets wordt opgelegd, dan werkt dat niet"

"Waar leraren te weinig autonomie ervaren moeten we die teruggeven. ... Als je als leraar iets wordt opgelegd, dan werkt dat niet."
Beste Dennis, de spijker op zijn kop!
Dat is waar de Kleuter Company voor staat: je eigenheid in je onderwijs kunnen leggen, autonoom kunnen zijn in dat wat jij belangrijk vindt. En nee, dat betekent niet dat iedereen zijn eigen gang gaat maar wel dat er ruimte is voor jouw eigen waarden.
Weet je wat jouw waarden zijn? Heb jij voldoende kennis en inzicht om autonomie in je werk te kunnen leggen?
Tijdens het een Kleuterinspiratie sessie krijg je een theoretisch kader en ga je in gesprek met collega's zodat jij erachter komt wat goed voelt voor jou. Zodat jij bewuste keuzes kan maken in je onderwijs.
Smaakt dat naar meer? Dan is een Netwerk wat voor jou. Tijdens een netwerk gaan we echt de diepte in en gaan we in gesprek over de keuzes die jij maakt in het onderwijs.

Maar pas op, het kan maar zo zijn dat het plezier in het kleuteronderwijs je overvalt. Dat je fluitend naar je werk gaat.
Dat jij steeds minder werkdruk ervaart omdat jij weet wat je doet en waarom je het doet.

Meer weten?
www.kleutercompany.nl
trudy@kleutercompany.nl
Copyright 2022 - 2024 Kleuter Company - 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram